026 - 370 95 88 (menu optie 2)

Laat Speedy-Networks uw website onderhouden!

U wilt zich toch geen zorgen maken om de technische aspecten van uw WordPress of Joomla website?
Laat Speedy-Networks uw website dan onderhouden! Zo houdt u tijd over om u te concentreren op uw eigen business en blijft uw website veilig voor de gevaren van het internet!

Wat is WordPress/Joomla onderhoud?

Als uw website is gebouwd met het OpenSource systeem genaamd “WordPress” of “Joomla” dan moet hier regelmatig onderhoud aan gepleegd worden. Dit technische onderhoud neemt Speedy-Networks van u over. Dit betekent dat wij uw website 24/7 monitoren en plug-ins, modules, widgets en soms zelfs complete thema’s bijwerken naar de laatst mogelijke versie. Uiteraard maken wij hierbij ook back-ups (en kunnen deze indien gewenst voor u terugplaatsen) en verwijderen spam en malware. U bent dus verzekerd van een technisch goed onderhouden website.

Wat kost dit onderhoud?

Als uw website al is ondergebracht bij Speedy-Networks in ons onbeperkt pakket á €8.50 (Incl. 21% BTW) per maand, dan kunt u voor slechts €4,25 (Incl. 21% BTW) per maand extra, uw hosting onderbrengen op onze speciale SpeedyWordpress server. Uw website wordt dan automatisch meegenomen door onze speciale backup, firewall en onderhouds-servers zodat uw website zonder omkijken up-to-date blijft op de automatische wijze. Wij installeren dan direct de laatste updates die ons aangeboden worden maar overschrijven hierbij zonder pardon uw maatwerk instellingen (u kunt hier uiteraard altijd zelf wijzigingen in aanbrengen) De grootste problemen zijn hier vaak al mee voorkomen met deze minimale extra bijdrage van €4,25 extra per maand.

Als u uw WordPress en Joomla website handmatig door ons wilt laten onderhouden dan heeft dit een meerprijs van €30 euro (Incl. 21% BTW) per maand. Dit is altijd per website (geldt ook voor multisite installaties) en de voorwaarde is wel dat uw website bij ons gehost wordt, als dit niet het geval is kunnen we de website uiteraard kosteloos voor u verhuizen naar ons toe!

De facturering gaat per maand, of vooraf per jaar.
Per jaar krijgt u op het totaalbedrag van €8.50+€4.25+€30,- = €42.75 x 12 maanden = €513,- een betalingskorting van maar liefst 18 euro! Voor totaal €495, euro inclusief BTW bent u dus altijd volledig beschermd, en is dit uiteraard altijd direct opzegbaar, u zit bij ons nergens aan vast!  Bij afname voor meerdere websites wordt een aantrekkelijke korting berekend. Neem in dat geval contact op via ons contactformulier voor meer informatie.

De abonnementsprijzen zijn exclusief de licentiekosten van premium plug-ins. De meeste licenties zijn 1 jaar geldig en dienen dan tegen een (vaak) gereduceerd tarief verlengd te worden. Zonder een geldige licentie mag de plug-in wel gebruikt worden, maar kan deze niet meer geupdate worden. Het kan zijn dat na een update van WordPress een plugin dan niet meer werkt omdat in een update aanpassingen zitten voor de nieuwe versie van WordPress. De licentieprijzen verschillen per plug-in. Heb je zelf de plug-in aangeschaft, dan moet je zelf voor verlenging van de licentie zorgen. Als de plug-in via ons verkregen is, dan zullen de kosten voor licentieverlenging meegenomen worden in de facturering.

Waarom is het updaten van mijn website zo belangrijk?

WordPress & Joomla websites zijn OpenSource CMS systemen, vaak gebaseerd op de scripts en invoegingen van andere bedrijven. De betrouwbaarheid en kwetsbaarheid staat of valt dus met de veiligheid van deze code. Als er een lek wordt gevonden in zo’n veelgebruikt en populair website beheersysteem, dan kan een hacker duizenden sites tegelijk misbruiken. Het zoeken naar lekken in populaire CMS’en is dus lucratief voor de hacker en blijft daarom constant op zoek naar naar lekke websites. Eenmaal gevonden wordt zo’n website misbruikt door (vaak onzichtbaar) malware of phishing te plaatsen. Dit komt vaak pas aan het licht als Google of je browser opeens aangeeft dat de website niet langer veilig is. Het komt ook veel voor dat hackers de bedoeling hebben om via een gehackte website de server te gebruiken. Bijvoorbeeld om spam of virussen mee te versturen.

Voor het bijwerken van plug-ins of modules van je WordPress/Joomla website is wel degelijk wat kennis vereist…in 99% van de gevallen gaat een update goed, maar er blijft altijd een kans dat een update niet succesvol verloopt en in dat geval kan je gehele website onbereikbaar worden! Wij zorgen dus altijd voor een recente backup van zowel de database als je overige bestanden voordat we onze experts aan een update laten beginnen.

Waaruit bestaat dat onderhoud?

 • Installatie van BruteProtect (anti-inbraak module)
 • Standaard inloggegevens hernoemen
 • Backup maken van de database
 • Backup maken van de belangrijkste bestanden (in overleg)
 • Upgrade van de Joomla/WordPress basisversie.
 • Upgrade van (maatwerk) plug-ins
 • Upgrade van (maatwerk) modules
 • Upgrade van thema’s/templates (afhankelijk van de bouw)
 • Opruimen van spamberichten
 • Opruimen van spam en oude gebruikers
 • Opschonen database overhead
 • Optimalisatie database
 • En natuurlijk nog heel veel meer…

Speedy-Networks installeert tevens een speciale beheermodule op uw website. Deze plug-in zorgt ervoor dat uw website nog beter beveiligd wordt tegen indringers en geeft verschillende veiligheidstips die wij tijdig voor u uitvoeren. Wanneer u site wordt aangevallen stuurt de firewall een automatische email naar Speedy-Networks.
Wij kunnen dan direct passende actie ondernemen!

Per 2016 verandert de wetgeving!

Binnenkort verandert de internetwetgeving drastisch dankzij een uitbreiding boetebevoegdheden door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) Met ingang van 1 januari 2016 wordt de maximale boete 810.000 euro bij overtreding van de regels. Dit geldt dus niet alleen voor datalekken, maar ook voor alle schendingen van de privacy regels. Concreet betekend dit dat we alle klanten verplicht gaan stellen om hun website goed te onderhouden. Als we merken dat de klant hierin verzuimd door geen verplichte updates te doen (om wat voor reden dan ook) of dat een website gehackt/geblokkeerd wordt of als spam-server gebruikt wordt, behoudt Speedy-Networks zich het recht voor om een uurtarief in rekening te brengen voor de handelingen die voortvloeien uit een gehackte site. (1 uur = 65 euro excl. 21% BTW) Dit omvat maar is niet beperkt tot de communicatie met de klant, het opschonen van mailservers, en communicatie met onze leveranciers. Wij zijn nooit verantwoordelijk voor de beveiliging van je website, het updaten of opschonen van een site en/of voor de beoordeling of een site weer schoon is. Uiteraard kunnen we je van tips voorzien, maar dat ontslaat je niet van je eigen onderzoeksplicht.

Dit probleem kun je voor zijn door je website zelf goed bij te houden of je laat het ons doen voor slechts 30 euro per maand maar maak een bewuste keuze want achteraf ben je te laat!